Kleinschalige omgeving
Elk kind is zelf in staat zich te ontwikkelen. Elk kind doet dat in zijn eigen tempo en ieder kind kent bepaalde gebieden waarop het zich meer of minder ver heeft ontwikkeld. Een kind doet ervaringen op in zijn omgeving. Welke ervaringen en in welk tempo zijn afhankelijk van de situatie waarin het kind opgroeit en de mogelijkheden die het kind omringen. Een stimulerende omgeving bevordert de gezonde en veelzijdige ontwikkeling van het kind. Boerderijkids gelooft dat een stimulerende omgeving een kleinschalige omgeving is waarin een kind zich veilig en vertrouwd voelt; dat geeft zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen werkt in de hand dat het kind nieuwe uitdagingen gaat zoeken en zelfstandiger wordt.
Leren van elkaar
Een verschil met thuis is, is dat een kind bij de kinderopvang tot een groep behoort. Wanneer ouders hun kind naar Boerderijkids brengen, kiezen zij voor opvang van hun kind in een groep. Kinderen komen bij elkaar, gaan om met leeftijdsgenootjes en doen nieuwe ervaringen op die ze helpen bij hun ontwikkeling. De groep stelt kinderen in staat van elkaar te leren. Ze delen ervaringen, vinden herkenning bij elkaar, krijgen solidariteit en steun van elkaar, stimuleren elkaar en werken samen.
Ontwikkeling identiteit
Een kind is natuurlijk niet alleen lid van een groep, het is tegelijkertijd een individu. Ook daaraan wordt op Boerderijkids gericht aandacht besteed. Ieder kind is een individu en moet als individu worden geaccepteerd en gewaardeerd. Ieder kind heeft het recht een eigen identiteit te ontwikkelen en heeft daarvoor persoonlijke relaties nodig. Bij Boerderijkids kan een kind rekenen op begrip, verdraagzaamheid en respect vanuit het vaste medewerkersteam.
Doordachte voeding
Gezamenlijke tafelmomenten dienen een vast ritueel te vormen binnen de opvang. Door het aanbieden van een warme maaltijd tijdens de lunch ontstaat er ruimte om kinderen te stimuleren met elkaar te eten, op elkaar te wachten en van elkaar te leren.
De maaltijden die wij voorschotelen zijn gevarieerd, uitgebalanceerd en op basis van de criteria van het voedingscentrum. Aan het beperken van zout en suiker op jonge leeftijd werken wij op deze manier mee.
Professionaliteit
Deskundigheid van het personeel, goed contact met ouders en betrokkenheid bij de kinderen zijn aspecten die aangeven dat kinderopvang om mensen draait.
De pedagogisch medewerker weet hoe ze ervoor moet zorgen dat kinderen zich veilig, op hun eigen manier en in hun eigen tempo, kunnen omwikkelen. Kwaliteit moet uiteindelijk tot stand komen op de werkvloer in de omgang tussen pedagogisch medewerkers en kinderen, pedagogisch medewerker en ouders en pedagogisch medewerkers onderling. De pedagogisch medewerker denkt mee en koppelt signalen en conclusies terug naar de leidinggevende.
Inspirerende inrichting
De ruimte en de wijze waarop met ruimte wordt omgegaan is van invloed op het gedrag van kinderen. De ruimte kan gebruikt worden als hulpmiddel om kinderen in hun ontwikkeling op een positieve manier te ondersteunen. De ruimte dient veiligheid te bieden, de sociale interactie te bevorderen en uitdaging te bieden. De ruimte speelt een essentiële rol bij een goede ontwikkeling van het kind. De kinderen zijn de hoofdgebruikers van de ruimte. Uiteraard moet de ruimte ook zijn afgestemd op de pedagogisch medewerkers, de andere hoofdgebruikers. Wanneer zij zich prettig voelen in hun omgeving, zal dit hun werk ten goede komen. We gaan ervan uit dat een gebouw waarin kinderen goed kunnen functioneren, dat kinderen ondersteunt, daarmee ook de pedagogisch medewerker ondersteunt in zijn/haar werken.
Boerderijkids verwacht dat er maatschappelijk vraag blijft naar een kleinschalige kinderopvang. Daarbij blijft de ambitie van Boerderijkids om deze kleinschaligheid van de opvang in combinatie met een vast team te continueren. Voortzetting van de opvang zal vanwege veranderende inzichten en wijzigingen in de regelgeving een altijd doorgaand proces blijven, waarbij nieuwe kansen met beide handen zullen worden aangepakt. Deze nieuwe kansen en ontwikkelingen pakken wij in samenwerking met het pedagogisch team en de oudercommissie op.
De continuïteit van de opvang kan alleen worden gegarandeerd als er een contante instroom van kinderen blijft. Het leveren van een goede opvang voor de kinderen is de beste reclame die er is. Wij ervaren dat mond tot mond reclame voor (aankomende) ouders de meest gebruikte manier is om tot een keuze te komen.
Bij Kinderopvang Boerderijkids hebben we een uitvoerig pedagogisch beleidsplan waarin we hebben vastgelegd op welke manier we met de kinderen omgaan en wat wij willen bereiken.
Ons pedagogisch beleidsplan is momenteel nog in ontwikkeling maar kunt u binnenkort inzien via een link op onze website.
Welzijnsplein in den Houte is een samenwerking van partners met als gemeenschappelijk doel een bijdrage te leveren aan het welzijn van mens en dier. Het plein met daaraan gelegen de verschillende functies en partners zal midden in het groen en centraal op Landgoed in den Houte worden ontwikkeld.
Samen met Kinderboerderij De Dierenhoeve en een leer-werk bedrijf hebben we gezamenlijk een kwalitatief hoogwaardige voorziening gecreëerd. Een plek van ontmoeten midden in je eigen wijk. Daar waar je kan ontspannen, kennis en ervaring kan opdoen en je kinderen in contact met natuur en dieren worden opgevangen.
Kenmerken van Welzijnsplein in den Houte:
De Boerderijkids eten vanaf 4 maanden tussen de middag een gezonde en warme maaltijd.
De maaltijden die wij aanbieden zijn biologisch, vers en speciaal samengesteld voor kinderen. De textuur van de maaltijden is aangepast op de motorische ontwikkeling van kinderen in diverse leeftijdsgroepen.
Zo hebben wij voor de kleintjes vanaf 4 maanden zacht gestoomde groentehapjes en voor de kleintjes vanaf zes maanden een gepureerde maaltijd met wat meer verschillende smaakjes. Als de kindjes wat groter worden is ook daar de maaltijd op aangepast. De smaakvariatie bij de maaltijden vanaf 12 maanden is meer uitgebreid, ook is de textuur van het eten grover. De kinderen vinden het leuk om zelf met een lepel of een vorkje te leren eten. Wij stimuleren dat ook door bij de kinderen aan tafel te zitten en ze te begeleiden.
Wat er op het menu staat is elke dag anders. Zo kan vandaag bijvoorbeeld het heerlijk smullen van een pasta met Tonijn op het menu staan, morgen van kalfsstoofpotje met linzen en een andere dag een mediterrane visschotel. Doordat we elke dag verschillende smaken aanbieden leren wij de kinderen alles te proeven en te proberen. Bij de buitenschoolse opvang is het samenstellen en bereiden van een maaltijd in de vakanties een gezamenlijk activiteit, die altijd wordt beloond met het nuttigen van de maaltijd!
Wij willen dat iedereen kan meegenieten van de maaltijden. Dieet wensen worden dan ook gerespecteerd en de uitgangspunten zijn dat het biologisch, zout- en suikerarm moet zijn.
Kinderopvang Boerderijkids is een kleinschalige professionele organisatie met betrokken gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Bij Boerderijkids zijn vaste medewerksters actief die u en uw kinderen snel leren kennen.
Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en samen successen vieren. Dé plek met een hart voor kinderen, een oor voor hun verhalen en een oog voor hun mogelijkheden.
Behalve een veilige en geborgen werkomgeving met veel respect voor elkaar, vind je bij Boerderijkids ook de ruimte om jezelf op allerlei manieren te ontwikkelen.
Wil jij ook plezier in je werk hebben en op een unieke locatie werken? Werken met kinderen in de natuur en in het bijzijn van dieren spreekt je aan? Stuur ons dan nu je open sollicitatie naar info@boerderijkids.nl
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates.
Met het versturen van dit formulier ga je akkoord met ons privacy beleid. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.